Belangrijke informatie 2024

Dit jaar is het hier en daar weer anders dan vorige jaren, dus bekijk de onderstaande kaart goed voor de nieuwe locaties.

Een paar aandachtspuntjes:

 • Organisatie- en horecalocatie verplaatst
  De inschrijving, het palaver, de prijsuitreiking en andere feestelijkheden zijn dit jaar in en om de H. Laurentiuskerk (Brouwerij Wispe, Herengracht 16), direct aan de Kom van Weesp, waar ook de start plaatsvindt. We hebben daarmee een boel meer ruimte, ook bij slecht weer.

 • Startgebied weer in de Kom van Weesp
  Het startgebied is net als vorig jaar in de Kom van Weesp. Dus voor de start weer verzamelen in de Kom, met de lage startnummers vooraan en de hoge startnummers achterin. De tijdwaarneming begint ter hoogte van de eerste sluisdeuren. Onder de Sluisbrug door strak stuurboord houden en de stuurboord-kade volgen, zodat tegemoetkomend verkeer niet gestoord wordt. En mocht je het vergeten zijn, of voor de eerste keer meedoen: Hou er rekening mee dat de sluis vrij krap is, dus wellicht kan je er niet, of maar half doorheen roeien!

 • Finish
  De finish is een fractie zuidelijker dan afgelopen jaar; nu ter hoogte van de Sluisbrug en de Groene Punt. Na de finish nog steeds éérst even doorroeien naar het open water tussen de finish en de spoorbrug en dan over bakboord de bocht maken naar de corridor, dan kan je de Kom weer in komen zonder de andere binnenkomende sloepen te storen.
  De gele pijl op de kaart hieronder geeft deze route aan en op het water is alles aangegeven met de gele boeien, die dus altijd aan bakboord gehouden moeten worden.
  NB: Hou de corridor vrij voor ander verkeer, het is dus niet toegestaan in te halen of aan te meren op deze route!

 • St. Ayles Skiffs, GIGs en Drakenboten
  Deze kunnen te water worden laten op de publieke trailerhelling ter hoogte van de Nijverheidslaan 11. De helling is geschikt voor één sloep tegelijk, maar verder goed toegankelijk.
  Het is ca. 500 meter lopen van de trailerhelling naar het startgebied en feesttent. 
  Op de Nijverheidslaan kan gratis geparkeerd worden, op eigen gelegenheid langs de weg. Als er geen parkeergelegenheid te vinden is, breng de auto + trailer dan naar de Hogeweyselaan waar de andere trailers ook staan en parkeer op aanwijzing van de verkeersregelaars.

 • Betaald parkeren
  Weesp is sinds 23 maart 2022 onderdeel van Amsterdam en dat betekent onder andere dat het betaald parkeren gebied fors is uitgebreid. Meer info over de tarieven en regels is te vinden op de site van de gemeente.
  De door ons aangewezen parkeergebieden op de Hogeweyselaan en Nijverheidslaan zijn vooralsnog gratis.
 • Douchen
  Er kan eventueel gedoucht worden bij de passantendouches aan Smal Weesp in de buurt van de kraanlocatie (zie het kaartje hieronder). Douchen kost 50 cent per 5 minuten en moet gepast betaald worden.
  Ook kan er gedoucht worden bij de WSV De Vecht – de jachthaven vlag voor de Lange Vechtbrug aan bakboord); Daarvoor even melden bij de balie en de boel netjes achterlaten. NB: Een consumptie is hier verplicht.
© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid