Belangrijke informatie 2023

Dit jaar is het hier en daar weer anders dan vorige jaren, dus bekijk de onderstaande kaart goed voor de nieuwe locaties.

Een paar aandachtspuntjes:

 • Wegafsluiting Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan
  Door wegwerkzaamheden in het weekend van onze race is de reguliere aanrijroute via de Leeuwenveldseweg naar het industrieterrein niet toegankelijk.

  Er zijn twee alternatieve routes en het is onze bedoeling om het verkeer naar de kraanlocatie enigszins gelijkmatig te verdelen over deze routes, om opstoppingen te voorkomen. We hebben de routes daarom onderverdeeld op basis van thuishaven:

  • Kom je met de sloep uit het zuiden of westen van het land, gebruik dan de route via de A9 / N236 en de Rijnkade (groen op de kaart onderaan deze pagina).

  • Kom je met de sloep uit het noorden of oosten van het land, gebruik dan de route via de A1 en de Korte Muiderweg (rood op de kaart onderaan deze pagina).

 • Startgebied weer in de Kom van Weesp
  Het startgebied is weer terug verplaatst naar de Kom van Weesp. Dus voor de start weer verzamelen in de Kom, met de lage startnummers vooraan en de hoge startnummers achterin. De tijdwaarneming begint ter hoogte van de eerste sluisdeuren. Na de sluis strak stuurboord houden en de stuurboord-kade volgen, zodat tegemoetkomend verkeer niet gestoord wordt. En mocht je het vergeten zijn, of voor de eerste keer meedoen: Hou er rekening mee dat de sluis vrij krap is, dus wellicht kan je er niet of maar half doorheen roeien!

 • Finish
  De finish is nog steeds ter hoogte van de feesttent en het organisatieschip ‘Hydrograaf’. Na de finish even doorroeien naar het open water tussen de finish en de spoorbrug en dan over bakboord de bocht maken naar de corridor (geel op de kaart hieronder en op het water aangegeven met de gele boeien, die altijd aan bakboord gehouden moeten worden), dan kan je de Kom weer in komen zonder de binnenkomende sloepen te storen.

 • St. Ayles Skiffs, GIGs en Drakenboten
  Deze kunnen te water worden laten op de publieke trailerhelling ter hoogte van de Nijverheidslaan 11. De helling is geschikt voor één sloep tegelijk, maar verder goed toegankelijk.
  Het is ca. 500 meter lopen van de trailerhelling naar het startgebied en feesttent. 
  Op de Nijverheidslaan kan gratis geparkeerd worden, op eigen gelegenheid langs de weg. Als er geen parkeergelegenheid te vinden is, breng de auto + trailer dan naar de Hogeweyselaan waar de andere trailers ook staan en parkeer op aanwijzing van de verkeersregelaars.

 • Betaald parkeren
  Weesp is sinds 23 maart 2022 onderdeel van Amsterdam en dat betekent onder andere dat het betaald parkeren gebied fors is uitgebreid. Meer info over de tarieven en regels is te vinden op de site van de gemeente.
  De door ons aangewezen parkeergebieden op de Hogeweyselaan en Nijverheidslaan zijn vooralsnog gratis.
 • Douchen
  Er kan eventueel gedoucht worden bij de passantendouches aan tussen Smal Weesp en de Aquamarin (zie het kaartje hieronder).
  Ook kan er gedoucht worden bij de WSV De Vecht; Daarvoor even melden bij de balie en de boel netjes achterlaten. NB: Een consumptie is hier verplicht.
© 2008 - 2023 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid