Kennismaken met brouwerij Wispe

De meesten van jullie hebben het al gelezen, gehoord of gezien: Onze feestlocatie is dit jaar verhuisd naar een prachtige locatie direct aan de start in Kom van Weesp: De H. Laurentiuskerk, oftewel Brouwerij Wispe. Ze keken al een paar jaar met veel plezier naar onze start en wisten dit jaar te regelen dat we alle festiviteiten in en om de kerk kunnen organiseren. De straat voor de kerk wordt afgezet voor verkeer, tent en parasols erbij en feesten maar!

Brouwerij Wispe brouwt echt Weesper bier, jenever en likeuren, in de kerk. En ze hebben daarnaast een mooi Grand Café ingericht, midden tussen de brouwketels.

Dit kan je verwachten:

 • Inschrijven en ophalen startnummer is zaterdag in de kerk; Je vindt de inschrijfbalie aan de linkerkant van de zaal.
 • Er is dit jaar een roeiersmaaltijd, bestaande uit een Popeye Burger menu (zalm) met friet voor €18,50. Reserveren hiervoor is niet nodig. Ook kan er gekozen worden uit één van de vele andere Wispe-burgers op het menu [PDF] .
 • Daarnaast is er buiten een foodtruck waar snacks worden verkocht.
 • De prijsuitreiking is in (of voor) de kerk. Dat bekijken we op de dag zelf.
 • De wedstrijd is te volgen via een livestream binnen in de kerk.
 • Er komt een ruime toiletwagen ter hoogte van de sluis te staan, op veilige geur-afstand van de kerk dus 😉
 • Er wordt door Wispe een feest georganiseerd tot ca. middernacht.
 • Je kan dit jaar een speciale try-out box kopen, de Wispe Roeibox, met 12 flesjes (3 soorten) bier, inclusief bekers, om lekker uit te proberen! In totaal dus 4 liter bier voor je hele team, voor een zacht prijsje. NB: De flesjes mogen ivm de vergunning niet op het terras gedronken worden, maar natuurlijk wel in de sloep, of lekker voor thuis!
  Je kan de Wispe Roeibox van tevoren bestellen via de shop van Wispe, zodat je het alleen maar even af hoeft te halen in de bierwinkel in de kerk, maar je mag ook gewoon in de rij gaan staan en ‘m afrekenen aan de kassa. Zolang de voorraad strekt, dat wel!
 • Wispe werkt met bekers zonder statiegeld en de Roeibox heeft flesjes. Wees dus allemaal even lief en verantwoordelijk en laat het niet op straat slingeren, maar lever de bekers en flesjes netjes in als ze leeg zijn! ❤️

We hopen op een prachtige dag (de weersverwachting is nog altijd gunstig!!) met veel feestelijkheid en vol goeie ervaringen.

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid