Nog maar 5 dagen….

Nog maar 5 dagen te gaan voordat Weesp voor het derde achtereenvolgende jaar zal volstromen met ruim 646 roeiers die het 11,5 kilometer lange parcours van Vechten op de Vecht zullen afleggen. Om 11.30 starten de dames teams en om 14.00 is het de beurt aan de heren. Stefan Stasse van radio 2 fungeert tijdens het starten als spreekstalmeester. Uiteraard leveren de ruim 70 sloepen in alle soorten en maten al manoeuvrerend in de kom van Weesp een gezellige en chaotische aanblik op.

Voor de echte liefhebbers is er de mogelijkheid om op het wedstrijdterrein bij de Schalkse voor een kleine €5 een fiets te huren. De wedstrijd route strekt zicht uit over de Vecht richting Nederhorst den Berg en is dus prima te fietsen. Bovendien is het een erg mooie fietsroute!

Er zal vlak voor de Vechtbrug tussen de Schalkse en de Hoogstraat gefinished worden. De dames worden om 12.45 weer terugverwacht in Weesp de heren finishen rond 15.00. De Hydrograaf (ook bekend als de boot van Sinterklaas) zal bij binnenkomst van de roeiers een stoot op de scheephoorn geven. Iedereen is welkom om vanaf de Hydrograaf of vanaf de feesttent bij de Schalkse onder het genot van een borrel of een warm kopje thee of koffie de roeiers toe te juichen.

De prijsuitreiking is om 17.00 uur, dan zal bekend worden welke teams het er het beste vanaf hebben gebracht dit jaar.

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid