Roeien met: De Zeeuwse Deernen

zeeuwse deernen

 
afbeelding 3


Sloeproeiteam De Zeeuwse Deernen is opgericht op 8 november 2004. Er lag bij jachtwerf de Schelde een oude reddingssloep (libertysloep). Ron en Gerrit gingen kijken of dit wat was. In een paar maanden tijd werd deze sloep geheel gerestaureerd.

Een ploeg was vlug gevormd. Op 19 maart werd de sloep “De Kaapse Pracht” gedoopt en ging te water. In het eerste jaar werd er aan wedstrijden meegedaan en gelijk aan het eind van het seizoen gepromoveerd naar de 1ste klasse van de FSN. Stichting Moerman Promotie Vlissingen zorgde er voor dat de Zeeuwse Deernen mee konden doen aan de landelijke wedstrijden door een flinke bijdrage. Zonder deze Stichting is het niet mogelijk om aan zoveel landelijke wedstrijden mee te doen.

In een korte tijd kwamen er steeds meer teams bij. Binnen 2 jaar tijd waren er 4 teams in 1 sloep. Dus werd er druk gespaard voor een 2e sloep. Deze werd aangeschaft en opgeknapt in 2008. De Kaapse Vreugd deed voor het eerst mee aan de 1ste Stortemelkrace op 9 februari 2008. Doordat de Kaapse Vreugd een HT nummer heeft is het sinds dien mogelijk om aan de HT mee te doen. De Kaapse Pracht staat al jaren op de wachtlijst om in aanmerking te komen voor een HT nummer.

Momenteel bestaat De Zeeuwse Deernen uit 4 damesteams en 1 gemengd team VM het Riemteam. Er wordt stevig getraind en ieder team heeft haar/zijn eigen cultuur. Er is 1 vast wedstrijdteam die in de Kaapse Pracht roeit en mee doet aan het landelijk klassement. Het jaar 2010 heeft het maandagteam goed gepresteerd en kon promoveren naar de Hoofdklasse.

De andere teams zijn recreatieve teams die wel wedstrijden mee roeien, dan niet als vaste ploeg, maar gevormd uit de diverse teams. Zo is het ook mogelijk geweest om de Vogalonga in Venetië en de Thamesrace in Londen te roeien.

Wij danken iedereen die een bijdrage levert om het sloeproeien mogelijk te maken.

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid