Roeien met: Marlies!

img00335-20100228-1518_klein

Hola mede-roeifanaten!

Mijn naam is Marlies en omdat ik alleen de eerste editie van Vechten op de Vecht mee hebben kunnen roeien, vanwege wonen en werken in Madrid en het verlangen naar roeien blijft, heb ik dit jaar besloten om er speciaal voor over te vliegen. Op mijn 18e ben ik als broekie begonnen met roeien in het Dames 3 Spieringen team. Vechten op de vecht is voor mij dus een thuiswedstrijd en daarom is het ook fantastisch dat mijn oude team genootjes, Dames 1 Spieringen, nog een plekje voor mij vrij hebben, al weet ik nog niet waar precies in de boot. Aangezien ik altijd een redelijke sloephoer (niet letterlijk nemen graag:-)) ben geweest en op allerlei plekken inzetbaar ben moet dit hopelijk geen probleem opleveren.

Mijn laatste roeiwedstrijd  is de MPM 2009 geweest, dus is er vrees voor veel blaren, maar uiteraard stap ik niet ongetraind de boot in. Ondanks dat er geen druppel water in Madrid te bekennen is en roeien dus geen optie, probeer ik wel in vorm te blijven. Ik loop regelmatig marathons, mijn laatste was de eerste week van maart in Barcelona, en voor eind April staat er een Halve Ironman (triatlon) op het programma.

Zoals ik al eerder aangaf heb ik de eer gehad om als sloephoer bij veel verschillende teams mee te mogen roeien. Toch blijft de HT een van de mooiste racen en ik heb er op allerlei verschillende manieren van mogen genieten. Van in 5,5uur-finishen met de mannen van de Plancius tot aan een podiumtijd met de Dames van Spieringen. De mooiste herinneringen blijven altijd de feestjes erna en het verblijf met het team op een van de zeilschepen op Terschelling. Het is altijd maar weer de vraag of het team de volgende ochtend nog compleet is. Zelf heb ik eens het geluk gehad om met iets te veel op rond 4uur ’s nachts de boot te missen en tussen het wal en schip te raken. Maar met een drankje op is het water gelukkig lang niet zo koud en komt de pijn de volgende ochtend pas.

Met het Dames 3 van de Spieringen zijn we in 2008 naar Londen geweest, dus hebben we ook al enige internationale ervaring. Het is en blijft een heel gedoe een sloep mee te moeten nemen, maar als ik ooit nog eens een keer in Venetië kan roeien…..please contact me!!

Het is hier Madrid weer tijd voor tapas en vino! Dat hoort nu eenmaal ook bij de voorbereiding. Hopelijk zie ik veel teams terug in Weesp dit jaar, want met zo’n organisatie en omgeving waarin we mogen roeien wordt het zeker een mooie wedstrijd!

Un abrazo, Marlies

tijger_154

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid