Roeien met: Port of Rotterdam

cor de bruin ii 8 Het leven kan hard zijn voor roeiers. In de sloep en daarbuiten! Wij als team beschikken sinds kort over een mooie nieuwe Kuikensloep. Groot was onze schok dat we kort na de doop één van onze nestors, Cor de Bruin, van het team overleed. Zo ziet u maar dat sport, vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar liggen. Wij als team zijn van plan om Cor zijn naam (sloep) strijden naar voren teroeien. Onze wedstrijd “Vechten op de Vecht” zal voor het team zwaar zijn in alle opzichten. Onderstaande bericht geeft een korte impressie over Cor.

Woensdag, 23 maart, kregen wij het bericht dat Cor de Bruin is overleden. Cor heeft jaren, vanaf 1975, geroeid en gestuurd in de Regatta, een oude
sloep gevonden in de Rotterdamse haven. Deze sloep is in 1993 vervangen door een nieuwe sloep, ook met de naam Regatta. Deze is vorig jaar omgedoopt in de “Cor de Bruin” dit naar een initiatief van de roeiers om Cor te bedanken voor zijn inzet voor het team.

Cor heeft na zijn roei carrière jaren de transporten van de sloep met behulp van een volgboot verzorgd. Speciaal het transport, naar Harlingen -Terschelling, met een bak waarop wel 8 sloepen stonden van diverse Rotterdamse teams, was zijn specialiteit gezien zijn kennis van het vaarwater en het slepen van de bak bij slecht weer.

Vorig jaar mocht er een nieuwe sloep gebouwd worden. Cor zijn gezondheid was de laatste jaren verslechterd door een ernstige ziekte maar gelukkig was hij nog in staat om, 25 februari, de doop van de nieuwe sloep “Cor de Bruin II” bij te wonen.

De sloep werd namens de directie aan het team overhandigd waarop Els de Waal de doop verrichtte. Zij wenste het team met de nieuwe aanwinst veel succes en een behouden vaart. Vele bekende roeiers van heinde en ver waren naar de doop gekomen. Vele hebben goede ervaringen en herinneringen aan Cor tijdens de transporten of meetings die het team had tijdens de wedstrijden. Na de doop was er nog een bijeenkomst in de kantine van Beheer en Materieel waar ieder in de gelegenheid was om Cor te spreken en de sloep te bewonderen.

Coach roeiteam Port of Rotterdam,

Willem Borsboom

p1330270

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid