Roeien met: Stichting Flevoland Roeit!

sitchting flevo roeit2

De Stichting Flevoland Roeit uit Lelystad bestaat sinds 9 mei 1988. Aanvankelijk werd er geroeid in een sloep van de Bataviawerf, de “Hubert Jans”. Later werd besloten om zelf een nieuwe sloep te bouwen. Dit gebeurde door de eigen bemanning onder leiding van G.J. van der Rijd. Eind 1988 werd de kiel van de 10-mans roeisloep van het type ‘whaler’ gelegd. Dit vond plaats bij Selecta Parket op Noordersluis. Na negen maanden bouwen werd op 23 september 1989 de sloep bij jachthaven Flevo Marina “Hubert Jans 2” gedoopt. Hubert Jans is een grote houtimporteur uit Harlingen die het hout heeft geleverd voor de Batavia en ook voor onze sloep. Het hout (grenen) werd voorbewerkt door aannemer Moes.

Onze huidige actieve roeiers zijn tussen de twintig en de zeventig jaar oud. Vanuit onze vaste ligplaats in de Flevo Marina (naast Roy Heiner) trainen we van half maart tot half oktober twee of drie keer in de week. Jaarlijks doen we aan circa zes wedstrijden mee. In de wintertijd onderhouden we de sloep en proberen we de conditie bij te houden in een sportzaal. Omdat we niet altijd genoeg roeiers hebben zoeken we samenwerkingsverbanden met andere (sloep)roeiverenigingen zodat we elkaars tekorten kunnen opvangen en/ of het aantal donateurs kunnen uitbreiden.

Na een pechjaar met noodzakelijk groot onderhoud willen we dit jaar weer meedoen in het klassement. Daarvoor roeien we in ieder geval het minimale aantal (genomineerde) wedstrijden dat nodig is om weer te kunnen promoveren naar een hogere klasse. Ons wedstrijdprogramma en de trainingen stemmen we af op twee wedstrijden: de HT in het voorjaar en de Grachtenrace in het najaar.

“Vechten op de Vecht” past uitstekend in ons programma. Het is een sfeervolle race door een mooie omgeving en de lengte van de race past uitstekend in onze trainingsopbouw. Meer informatie op www.flevolandroeit.nl

stichting flevo roeit

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid