Vechten op de Vecht met de Cor de Bruin II

cdbii1     cdbii2

Van de winter in Veere deden we mee met de eerste wedstrijd van het seizoen. Telde wel niet mee voor het kampioenschap maar was een mooie test voor onze nieuwe Kuikensloep de “Cor de Bruin II” en de roeiers!

Wiebel de wiebel dat viel tegen. Ondanks dat behaalde we daar toch een derde plaats. Gezien de geringe deelname rekende we ons nog niet rijk.

Later in Stavoren de sleepproef voor de sloepen en een trainingsweekend. We kregen er vertrouwen in. De concurrenten keken met bewonderen blikken naar onze mooie sloep. We hoorde wel: mooie sloep maar nu nog roeien!

Wij geloofde erin en trainde de laatste weken erg hard op kracht en techniek.

Zaterdag 2 april op pad met de sloep naar Weesp voor de wedstrijd: Vechten op de Vecht.

Mooi weer en prima temperatuur, misschien iets te warm voor de roeiers. Nadat alle sloepen in de havenkom verzameld waren ging er om 30 seconden een sloep van start. De speaker benadrukte nog even de naamgeving van onze sloep zodat de toeschouwers begrepen waarom wij de rouwbanden droegen. Daar ging de Cor de Bruin II, rustige slag richting de smalle sluis. Nu bleek ook gelijk dat er een andere techniek gebruikt moet worden met roeien in een Kuikensloep. We roeide met één boord door maar net voor het einde moest Willem toch lichtelijk de sloep van de muur houden. Geen paniek, gelijk nadat we SB uitgingen zaten we weer in ons ritme richting de brug. Bij de feesttent werden de sloepen met roeiers hartelijk toegejuicht en vooruit geschreeuwd. Langzaam werd het tempo iets verhoogd, we waren warm geroeid en we haalde al de eerste sloep in. Snel daarna de volgende waarna we door een smalle passage een meertje oproeide. Dit was het keerpunt en nu kwamen we ook nog sloepen tegen die later waren gestart. Menig keer hoorde we een kreet: zet hem op Rotterdam. Wij deden dat natuurlijk ook naar onze vrienden/concurrenten. We waren intussen op 4 kilometer van de finish en begonnen aan een inhaal race van de iets langzamere sloepen. Niet dat dat iets kan betekenen want alles wordt berekend naar handicap. Maar toch het geeft je vleugels als je er een paar passeert! De laatste kilometers werd extra aangezet want ook de tijd is belangrijk. Met een krachtige stoot op de scheepshoorn van het finishschip passeerde we de finish. Kapot waren we maar we hadden het gevoel dat het lekker liep. Even uitblazen en daarna de sloep weer op de trailer zetten. Gelukkig was het mooi weer zodat we lekker in de zon op de uitslag konden wachten. Het duurde even maar het was het wachten waard! De spanning steeg in de feesttent. Menig concurrent pakte een mooie prijs. Maar toen kwam onze verrassing: Eerst pakten we de 1e plaats in het Kuikenklassement. Toen de 1e plaats in de 3e klasse waar we nu ingedeeld zijn met de nieuwe sloep. Daarna kregen we een mooi schildje met een model van de sloep als aanmoedigingsprijs voor een team in een nieuwe Kuikenensloep.

U begrijpt daar konden we mee thuiskomen. Voor al onze roeivrienden is dit een mooie stimulans om ons te steunen en te supporteren Het geeft ons ook een goed gevoel zo kort na Cor zijn overlijden dat we zo goed gescoord hebben. Wil niet zeggen dat het de volgende keer weer zo uitpakt als de concurrentie nog zwaarder wordt. Maar dit hebben we in onze knip zitten. Wie doet het ons na.

Coach roei team Port of Rotterdam,

Willem Borsboom

cdbii3    cdbii4

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid