Vechten op de Vecht: Op de fiets

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten en het resultaat mag er zijn. Dit jaar zullen er op paaszaterdag 3 april maar liefst 40 heren teams, 10 dames teams en 2 gig teams de ruim 11 kilometer lange parcours van Vechten op de Vecht gaan roeien. Er wordt gestart in hartje Weesp in de Kom, waarbij burgemeester Bart Horseling het startschot zal geven. Uiteraard leveren de verschillende sloepen al manoeuvrerend in de Kom van Weesp een prachtige aanblik op. Om de sfeer compleet te maken is daar ook nog de Muider Schippersband die vanaf de Zwaantjesbrug de strijdende roeiers het oude stadscentrum van Weesp zullen uit luidden.

Om 11.30 uur gaan de damesteams van start en om 14.00 uur is het de beurt aan de heren. De echte roeiliefhebbers kunnen bovendien met de wedstrijd meefietsen. Het parcours, dat zich uitstrekt over de Vecht tot aan Nederhorst den Berg, is een goede manier om de race in detail te volgen. Tevens kunnen er fietsen, voor slecht 5 Euro per dag, bij Fietsenmaker Oldenburger gehuurd worden (dit bevind zicht vlak naast het treinstation in Weesp). Het is werkelijk een prachtige fietsroute waarbij je onderweg, behalve bezwete roeiers, wuivend riet, Fort Uitermeer en de Molens De Eendracht en De Vriendschap tegenkomt.

De roeiers, fietsers en hun trouwe supporters kunnen na afloop terecht in de feesttent op het parkeerterrein bij de Schalkse waar op een goed begin van het roeisloepseizoen getoost an worden. Om 17.00 uur zal bekend worden gemaakt welke teams het er het beste vanaf hebben gebracht.

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid