Verslag vanuit de boot: Cor de Bruin 2

Martijn Oosting van het Port of Rotterdam team van de Cor de Bruin 2 trakteert ons op een mooi verhaal met foto’s:

v_147Vanuit de sloep.

Na de zelf gebakken appeltaart van Dick Ursinus (hij was jarid) en de nodige mentale voorbereiding wordt de sloep om half 2 richting de startlocatie geroeid. Tijdens dit stukje wordt al duidelijk dat de ruimte in de sluis, waar we eerst doorheen zouden moeten niet al te groot is. Benieuwd hoe dat straks bij de start zal gaan!

Na een ruim half uur wachten in de toch niet al te hoge temperaturen met daarbij een kleine psychologische oorlogsvoering met de vrinden van de Hoboken, mag de CdB 2 dan eindelijk van start.

De vliegende start levert niet al te veel problemen op in het nauwe gedeelte bij de sluis, maar op volle snelheid er doorheen roeien blijkt in ieder geval niet mogelijk. De hoek om en dan is het met de wind mee de Vecht op. Al vroeg in de wedstrijd zit de snelheid er goed in. Hoewel de na ons gestarte Hoboken inloopt proberen we vooral onze eigen race te roeien. Niet laten gek maken door die gasten en proberen aan te haken voor het vervolg. Dat gaat over het algemeen wel goed, al lopen ze iets uit. Maar dat mag ook, dus blijven concentreren op onze eigen technische race! En dat gaat goed hoor!

Op de momenten dat de stuurman even stil is, is mooi te horen dat de in- en uitpik nagenoeg gelijk is. Wat een heerlijk geluid geeft het sloep roeien! Gekraak van wat voetensteunen en de gelijke val van de riemen in het water.

Halverwege de tocht moet het kleine eilandje in de Vecht worden gerond en dan blijkt al snel welk voordeel we hadden op de heenweg. De wind is namelijk behoorlijk pittig en het tweede gedeelte van de race moeten we er pal tegen in. Toch verslapt het team niet en wordt het tandvlees ontbloot. Tevens komt zo nu en dan een stukje van eerder genoemde appeltaart weer even om de hoek kijken, maar dat mag de pret niet bederven!

De Hoboken blijft zo’n 50 tot 100 meter voor ons roeien, maar de Evert Deddes van STC krijgt het niet voor elkaar om dichterbij te kruipen. Het laatste gedeelte worden alle reserves er bijgehaald en coach Willem schreeuwt ons vanaf de kant hartstochtelijk toe! Precies wat we nodig hebben voor een eindsprint!

Vlak na de laatste haal wordt via de aanwezige meetapparatuur al snel duidelijk dat we een behoorlijke tijd hebben neergezet. Ergens klinkt al een bemoedigende ‘boven de 100 watt’. Dat zou een goede prestatie zijn! Uiteindelijk blijkt dat we met zo’n 103 watt in de top tien zijn geëindigd en diverse sterke teams (soms ver) achter ons hebben gelaten. De Hoboken eindigt voor ons, dus er is nog wat trainingswerk te verrichten!

De bijbehorende foto’s zijn te vinden in ons fotoalbum. Heb je ook mooie foto’s en/of een wedstrijdverslag gemaakt? Stuur ze aan ons op ( info@opdevecht.nl) en we zetten het op de site!

© 2008 - 2024 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid